DEFINITIEF ONTHAREN: IPL

Heb je last van ongewenste haren? Ben je het scheren, harsen en al die ingegroeide haren ook zat? Dan is IPL dé oplossing! IPL staat voor Intense Pulsed Light en is een veilige en zeer effectieve manier om ongewenste (donkere) haren definitief te verwijderen.

 

Hoe werkt het?
Het IPL apparaat geeft lichtflitsen af. De energie die daarbij vrijkomt geeft heel veel warmte af. Het pigment in het haar geleid deze warmte naar het haarzakje en de haarwortel. Hoe meer pigment in het haar, hoe beter de geleiding van de warmte. Wanneer de haarwortel tot 60-70 graden is verwarmd, zal het haar compleet (met wortel en al) loslaten van de voedingsbodem en niet meer terug groeien.

Onze haren groeien in 3 fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rust- of slapende fase. Alleen de haren die in de groeifase zitten kunnen worden behandeld, omdat de haarwortel op dat moment nog vast zit aan de voedingsbodem. Gemiddeld zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig, met tussenpozen van 4-10 weken, om 80-90% van de haren te verwijderen. Dit aantal kan afwijken per gebied en door gebruik van medicijnen of door hormoonwisselingen. Het aantal behandelingen bij een gepigmenteerde huid ligt wat hoger.

Omdat er voldoende pigment nodig is om de warmte te geleiden, is een IPL behandeling alleen effectief op donkere haren. Een lichte huid met donker haar is eigenlijk de perfecte combinatie voor een IPL behandeling. Maar mensen met een gepigmenteerde huid kunnen meestal ook behandeld worden. Er wordt dan altijd eerst een testflits gedaan om te kijken of de huid geschikt is voor een IPL behandeling. Blonde, grijze en rode haren kunnen niet worden behandeld met IPL. Heb je blonde, grijze of rode haren die je weg wilt hebben, dan kan ik deze voor je harsen.

 

Waarom IPL’en bij The beauty company almere?

De behandeling wordt uitgevoerd met een professioneel apparaat, ik heb ruim 9 jaar ervaring en krijg iedere keer weer een mooi resultaat. Doordat ik verschillende trainingen en opleidingen heb gevolgd, ben ik gespecialiseerd in definitief ontharen. Dus wil je definitief van je haren af en ga je voor kwaliteit? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

 

MAAK ONLINE EEN AFSPRAAK