Uit gewoonte gebruiken we soms jaar in jaar uit dezelfde producten. Lente, zomer, herfst of winter, we grijpen toch vaak weer naar dat zelfde potje. Maar is dat nou wel goed?

De weersomstandigheden veranderen het hele jaar door en daarmee ook je huidconditie en huidbehoeftes. Zon, kou, wind, dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op je huid. Dat betekend dat de behoeftes van je huid ook steeds anders zijn. Vergelijk het maar met je voedingspatroon. In de winter eten we vaak vetter en zwaarder, bijv. stampot en worst. Terwijl we in de zomer sneller kiezen voor een lichte maaltijd zoals sla. Je huid heeft in de winter ook behoefte aan andere producten. Daarom is het beter voor je huid om in de winter van crème te wisselen.

 

Je huid in de herfst en winter

Het is november en het weer veranderd langzaam. Het wordt steeds kouder, het zonnetje laat zich minder zien en er staat wat meer wind. Naar mate het kouder wordt, wordt onze huid ook steeds droger. De labello’s komen weer te voorschijn, de handen en lippen worden weer lekker ingesmeerd, en je gezicht dan? Wat krijgt die voor extra’s deze winter?

Je gezicht heeft ook last van het herfst- en winterweer. Wanneer onze huid voor een lange tijd blootgesteld wordt aan kou kan dit de natuurlijke beschermlaag van je huid beschadigen en kunnen er zelfs blijvende rode vlekjes ontstaan. Die lekkere frisse crème die je in de zomer gebruikt is super! Maar die beschermt je huid niet genoeg in de winter.

Als reactie op de kou, vernauwen de haarvaatjes zich namelijk. Wanneer we dan binnen zijn, met de kachel lekker aan en de warme chocomel in onze hand, zetten deze haarvaatjes door de warmte weer snel uit. Hierdoor ontstaat de bekende rode kleur en “gloeiende wangetjes”. Na verloop van tijd kunnen de haarvaatjes hun elasticiteit verliezen. Het resultaat? Blijvende rode vlekjes en op den duur zelfs couperose!

 

Wat voor producten moet ik dan gebruiken in het najaar?

In de koudere maanden van het jaar is het belangrijk om producten te gebruiken die de huid beschermen tegen de kou en die het vochtgehalte op peil houden! Gebruik een rijkere, vettere crème (wel met de goede vetstoffen!) die de huid goed verzorgen en 2 tot 3 keer per week een lekker voedend masker. Een goede handcrème is natuurlijk ook een must voor de winter! In de salon geef ik uitgebreid en persoonlijk advies over de juiste producten voor jouw huid. Maar met deze Cenzaa producten zit je deze winter in ieder geval goed.

Sweet heaven 24h dag en nacht creme – Delight touch intensief masker – Mellow bamboo hand & foot cream!

 

Cenzaa producten voor deze winter: Sweet heaven, Delight touch, Mellow bamboo cream